SZC logo

Mátészalkai Szakképzési Centrum Budai Nagy Antal Technikum és Szakgimnázium

OM kód: 203059/005 | 4320 Nagykálló Korányi Frigyes út 27.

Intézmény logo

Mátészalkai Szakképzési Centrum Budai Nagy Antal Technikum és Szakgimnázium

HírekKözérdekű adatokERASMUS+KRÉTA
Széchenyi 2020

Vendégtéri szaktechnikus

Vendégtéri szaktechnikus illusztráció

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak. Hatékonyan együttműködik a séffel a választék kialakításában.

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva áll az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kiváló kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • alkalmazza a működési szabályokat;
  • üzleti levelezést folytat;
  • kínálatot tervez, étlap-itallapot állít össze;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet;
  • megköti a szállítási szerződéseket, megrendeléseket készít;
  • kapcsolatot tart a szállítókkal;
  • figyelemmel kíséri az üzleti gazdálkodást;
  • biztosítja az üzemeltetés tárgyi feltételeit;
  • kialakítja és fenntartja az üzleti arculatot;
  • ajánlatot készít megrendelők részére;
  • rendezvényeket tervez, szervez és lebonyolít;
  • árubeszerzési és árképzési tevékenységet végez;
  • nyilvántartja a készletszinteket és pénzügyi tranzakciókat;
  • tárgyal az ügyfelekkel;
  • kialakítja a dolgozók munkabeosztását, betanítja és felügyeli a felszolgáló- és konyhai személyzetet;
  • nyomon követi az aktuális trendeket, nyitott az újdonságok megismerésére.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

A vendéglátó egységben a beszerzési-raktá­ rozási, értékesítési tevékenységet végzi, irá­ nyítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing
stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat. Azoknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szerve­zés és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni.


Partnereink

SZC logo

Mátészalkai Szakképzési Centrum Budai Nagy Antal Technikum és Szakgimnázium


Mátészalkai Szakképzési Centrum Budai Nagy Antal Technikum és Szakgimnázium

4320 Nagykálló Korányi Frigyes út 27.

Telefon: 06 (42) 563-140 és 06 (42) 263-104

E-mail: nagykallo.budai@gmail.com

OM azonosító: 203059/005


2025Mátészalkai Szakképzési Centrum Budai Nagy Antal Technikum és Szakgimnázium